haven stay

500 ord skriva. På svenska. Av 3000 ord. Och det är den lättaste uppgiften. Vill bara dra en filt över huvudet och sova i några dygn. Tanken var att jag skulle vara ledig i morgon och då skulle jag kämpa mig igenom uppgifterna inför helgkursen och sen ha resten av helgen hyfsat fri, men det blev ändrade planer så jobbar i morgon. Den andra uppgiften är att hitta 8 amerikanska barnsagor och analysera 1000 saker om dom och sen hitta 8 svenska barnsagor som liknar dom, vad är det för uppgift ens?! Ge mig styrka, hopp & kraft tack. Nu stänger liplisa av datorn för idag, godnatt!
Idag fredag fyller min underbara fina Sofia år, känns konstigt att inte fira ihop då vi har lite roliga små traditioner och påhitt som vi brukar göra. Vi har kännt varandra i snart tre år, har så himla mycket roliga minnen från de här tre åren, och fler ska det bli!

Färskt

Gillar ni min nya header? Kände att det var dags att byta, den gamla bilden va si sådär fem år gammal eller nått haha. Känns som att det är dags för lite ändringar och förnyingar här och var, men innan jag tar tag i det behöver jag lägga lite energi på mina läxor inför min helgkurs. Måste skriva 3000 ord och göra ett projekt upptäckte jag precis, och det ska vara inlämnat om tre dagar, typiskt Jenny. Så opepp och dessutom har jag inget skrivprogram på datorn så det måste jag lista ut & ladda ned.
Har precis vart på gymmet, ska duscha och läsa lite bloggar innan jag börjar igen. Igår hade jag lyxtisdag, jobbade bara några få timmar och på kvällen bjöd min värdmami oss tjejer på predikyr och middag!

säg ingenting till mig

Lördagskvällen var bra, alltid roligt att komms ut lite hehe, och min familjs vänner är alltid så glada, trevliga & kramgoa! Igår tog jag en skön sovmogon till tiotiden, hade huset för mig själv så såg äntligen Insidious Chapter 2 (den va bra men inte läskig haha), sen gick jag ut i det sköna vädret (hej 23+ & strålande sol) för att greja med hästarna & rida, duscha, åka på storkillens basketträning och sen åka på middag hos stallpojkens familj, en bra söndag. Idag har det vart en lång jobbdag, nu försöker jag ragga tag i någon som vill åka till Ultra haha, snart dags att sova dock!

Titanium


Kom precis hem från au pair mötet, lika roligt och händelserikt som vanligt, not. Fick ett trevlig samtal från mina bästisar på Skype, hjärtat tar några extra skutt när jag ser & hör dom. Nu väntar jag på att vi ska åka iväg på två välgörenhetsgrejer, låter inte så rockigt kanske men det ska bli kul. Jag försöker desperat övertala dom nyfunna svenskarna att dra på ultra men mig i mars, vill ju så gärna!
Haffade ett par skor lite snabbi i farten idag, har spanat på dom lite förut men inte vart helt hundra. Men nu var dom nedsatta till typ ingenting och jag var i desperat behov så ett litet köp fick det bli. Kändes inte som något alternativ att gå i mina lufsiga boots eller mina boots med stillet som jag måste gå saaakta i för att inte ramla hahaha, i kväll. 

second heartbeat

Ligger i sängen med datorn på magen, dagen har vart lazy deluxe. Kidsen kom upp och väckte mig klockan sju och var eld & lågor över att det var snö ute, jag kollade sömnigt ut genom fönstret och möttes av några små fjuttiga snöfläckar och lite is, somande om igen haha. Sen har dom gått bananas hela dagen över den så kallade snön, skolan var inställd och hela fadderullan. Jag släpade mig ut och lekte med dom tillslut, vi hade tackling på studsmattan som var full med is, superkul! Och såklart fyllde jag av enegri & glädje, underbara ungar. Så mycket mer vettigt har jag inte gjort, päronen ska ut på dejt i kväll så jag har inte hand om dom små trollen förens senare. Antar att vi kör på mys & film med lite gottigt tilltugg, i morgon har jag au pair möte över en lunch och sen på kvällen ska jag med la familia på någon välgörenhetsgrej. Mina helger har förändrats så mycket sen jag kom hit, från att spendera varje vaken minut med mina vänner över helgerna till att mest hänga med min nya lilla familj eller bara chilla omkring. Jag trivs bra med det också men ibland saknar jag vårt gamla helghäng så att hjärtat gör ont, men om 2 1/2 månad förensas jag med några av dom. Hittade några svenska tjejer i San Antonio & Austin igår och pratade lite med dom, vi ska träffas någon dag, roligt! Inte för att jag känner att jag nödvändigtvis behöver umgås med svenskar men det är lättast just nu, eller ja det är lättast att komma ihop med andra au pairer och svenskar gör det ännu lättare. De andra au pairerna jag har träffat har inte vart några jag känner att jag har något gemensamt med. Dom amerikanska tjejerna som jag har blivit lite kompis med är ju iväg på college nu igen, Noreen har åkt tillbaka till Tyskland och det har inte blivit av att jag har hängt med stallpojken. Så efter snart sex månader känns det som att det är dags att skaffa lite fler kompisar och försöka upptäcka mer av USA, fattar inte att det redan har gått så lång tid och vad jag har gjort under den här tiden haha.
Klickade mig långt bak i arkivet och hittade de sista bilderna av mig & Dodde, jag tänker på honom med jämna mellanrum och undrar hur han har det, om han ens fortfarande är i livet. En del av mig förseställer sig att han ska komma hem till mig igen och spendera sin sista tid hos mig, underbara häst. Har mailat nya ägaren ett antal gånger men får aldrig svar. Tror att det är ganska exakt fyra år sedan vi skiljdes åt, och i april har jag haft Sushi i fyra år, fattar inte vart tiden tar vägen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snacka om besvikelse


Ovan ser ni mr Christian Grey och Anastasia Steel, Fifty Shades Of Grey. Så besviken på skådespelarna, har inte ens hört talas om dom innan, jag hoppades på någon riktig hunk. Ryan Gosling och Olivia Wilde hade gjort sig bra, eller våran kära Alexander Skarsgård, hans roll i True Blood får mig att tro att han skulle vara en bra Mr Grey. Filmen räknas ha premiär i februari 2015. 

Nagelfix

För första gången någonsin idag fick jag för att få manikyr, eller ja andra gången men första gången med gellack. 
Jag ville ha det så här

Men så här blev det. Dom hade inte rätt färger så fick nöja mig så, inte hundra nöjd men ska bli spännande att se hur länge lacket håller. 

Nu ska jag sova med min täppta näsa! 


Ztory

 
Fick precis reda på att man kan läsa Solo på Ztory.com, tidningarnas Netflix. Du betalar 99 kr per månad och kan läsa hur många tidningar du vill, du får 14 dagars prov kostnadsfritt. Smart om man gillar att läsa många olika tidningar då det blir billigare att läsa dem online än att köpa varje nummer, eller om man som jag befinner sig på andra sidan jordklotet.
 
 

Genom eld

Oskar Linnros strömmar ur hörlurarna och jag ligger i sängen, i kväll har en känsla av hopplöshet tagit över min kicking ass känsla, men i morgon är det nya tag. 










Sköna dag

 Januaris Ipsy-box, inte mycket att hänga i granen, funderar på att betala några kronor extra för Glossybox istället.
Svettig Chilly!

Jobbat heeeela helgen, tills lunchtid idag, då åkte jag med min vpappa och lillan till ranchen medans de andra åkte och tittade på en Shreck-teater. Jag tog med Chilly dit ner och red i nästan två timmar i det sköna vädret, runt 20 grader och strålande sol. Så skönt och avslappnande att rida omkring ensam, njuta av tystnaden, på en pigg & glad häst! Har hunnit med att göra lite tråkiga måsten också; tvätta, första gången sedan jul haha, slå in paket som ska skickas till Sverige (tillsammans med mina julkort haha), beställa hem lite tråkiga men nödvändiga grejer, rensa datorn så att den gick från sengångare till snabbis,nu har jag ett samtal kvar att ringa i kväll och sen kan jag sova nöjd & belåten!
Jag & Noreen var och kikade i outletaffärerna i San Marcos förra södagen innan vi gick på bio, Lone Survivor, riktigt bra. Hon bodde här onsdag-lördag och igår körde jag henne till flgplatsen. Hon gick in i rematch och hennes värdfamilj var riktigt elaka och hon kunde inte ta sig någonstans så hon var fast i huset i 1 1/2 vecka, sen räddade vi henne. Tanken var att hon skulle flytta till en ny familj i Atlanta men hon beslöt sig för att åka hem till Tyskland istället, tråkigt.

Intense


Den här veckan har vart sjukt intensiv och det är inte över än, vill lägga mig ner och sova. Väntar på att lillan ska vakna så att vi kan gå ut i solen, ni får lite bättre uppdatering en annan dag! 

Fynd


Trippel i peplum; svart med glittriga detaljer, röd med söt urringning och en söt vit som kommer göra sig kanoners till solbränd hy senare i år! 
Detaljer, glittrig klänning med transparenta delar och ett gäng glittriga nagelfilar (min nya måste-köpa-när-jag-ser, bättre än Coke i alla fall!!!)

Fyndade loss på VS-outleten som vanligt; lotion, olja och parfym för 21 kr/st, high five! Funderar helt seriöst på att sälja vidare till Sverige, 75% på det mesta vilket gör att jag kan tjäna några kronor.  

Fick med mig ett tröjkap från DKNY, ser ut som en vanlig svart bastischa men så är den öppen i ryggen. Ett par sköna välsittande Levis och lite baskläder, bästa shoppingrundan på länge! 


Svar på kommentar


Tyvärr bara i åtta dagar, hade velat ha dom här längre men det funkade tyvärr inte! 

PLL


Idag började Pretty Little Liars sändas igen, jag har bara sett till halva andra säsongen men hoppade in ändå. Inte min favorit serie men duger att kolla på! Skulle egentligen på bio idag men mitt sällskap fick akut förhinder, men det kommer fler dagar så. 

Bästa vänner

Blogg.se ville inte samarbeta igår, får se om det går bättre idag. Har i alla fall två roliga saker att berätta;
I sluter av februari ska vi åka på skidsemester till Deer Valley i Utah, familjen har vart där förut och det verkar jätte bra. Jag kan visserligen inte åka men det är på tiden att lära sig! 
Den 11 april kommer Ellen, Johanna och Sofia hit, längtar så att jag spricker! Vi ska vara här i några dagar och sen åka till Vegas i några dagar, kommer bli grymt! 








The secret life of Walter Mitty


När jag hade slutat idag gasade jag mot Glenn för att åka med dom på bio. Henne har jag träffat en gång tidigare, hon var här och red med mig för två veckor sedan, och så träffade jag Nina idag för första gången. Båda två är jätte gulliga & roliga, så skönt att umgås med några i min egen ålder haha. Gick på en bio där man beställde in mat samtidigt som bion, varken maten eller filmen var någon höjdare men det var så roligt att komma ut lite! 

2014

Så nu är det 2014, det känns konstigt, dels för att jag firade in det nya året i ett nytt land utan mina vänner och dels för att jag tappar dagar och datum här. Har ingen större koll på vad det är för dag eller datum här för alla dagar är ungefär de samma ändå, hemma i Sverige var det alltid full rulle på helgerna och alltid saker att se fram emot. Och det är det ju här med men på ett annat sätt, jag hade massa mer måsten och ansvar i Sverige, här flyter jag mest med. Jag får lön en gång i veckan, jag hänger med familjen osv. Hemma var det alltid ett pussel att få ihop hästarna, hjälpa till hemma, vänner, jobb, budget, djuren, familjen osv, vilket gjorde att jag hade massa mer viktiga datum och passa, aktiviteter som återkom samma dag varje vecka osv. Jag trivs ju verkligen jätte bra här samtidigt som jag längtar hem till livet i Sverige med allt vad det innebär, speciellt mina vänner. Inte så att jag vill åka hem, hatar att tänka på hur jobbigt det kommer bli när den dagen kommer, men bara att allt har sin tid. Jag har snart vart här i fem månader vilket är helt galet, och för varje stund & dag blir jag mer & mer fäst vid familjen. Jag tänker inte så mycket på framtiden när jag är här, lever i nuet och njuter av den här upplevelsen. Men förr eller senare ska jag ju tillbaka hem, vad ska jag då göra? Det enda jag vet säkert är att jag har tre hästar och kommer bo med mamma & pappa. Ska jag gå tillbaka till mitt gamla jobb? Ska jag spara pengar för att flytta? Plugga? Vad vill jag jobba med? Och tusen andra saker, så mycket som rör runt i mitt huvud så jag orkar inte ens tänka på det. Jag har fått frågan ett par gånger det senaste, om jag kan tänka mig att stanna här. Och svaret har varit att jag trivs och man ska väl aldrig säga aldrig. Men visst kommer jag tillbaka hem till Sverige!
Men vad är planen för 2014 då? Det vet jag knappt själv, det enda jag vet med säkerhet är att jag kommer stanna med familjen till 11 augusti och sen har jag en resemånad här. Eller vet jag det säkert? Jag kommer ju ha möjligheten att förlänga, vilket inte funkar praktiskt som det ser ut nu, men familjen vill att jag förlänger så länge jag kan, och man ska ju aldrig säga aldrig. Så näe det var ingen säkerhet heller. Men under tiden jag är här ska jag se till att fortsätta njuta av varje sekund, ta alla chanser till att prova nya saker, skaffa nya vänner, tillbringa tid med min underbara familj och inte tänka för mycket. För det har jag en förmåga att göra, tänka för mycket, tänka på hur det kunde ha vart om jag hade gjort annorlunda, dagdrömma och vara i min egna lilla värld. Men med största sannolikhet kommer jag komma hem i mitten av september någon gång, då ska Fiona & Sushi komma hem. Lilla Fiona ska hållas i trimm, jag & Sushi ska kicka igång och träna dressyr & hoppning. Sensation ska påbörja sin inridning & inkörning, marsvinen ska komma hem och gosas med och jag ska skaffa en stallkanin. Troligtvis kommer jag gå tillbaka och jobba på hemtjänsten i ett tag, något som kan låta väldigt tråkigt med jag trivs verkligen där, har man inte jobbat med människor så kan man inte sätta sig in i hur mycket det ger tillbaka. Jag ska ta igen en massa förlorad tid med min gammelfarmor, vänner, familj & släkt. Jag ska ha möte med en studievägledare som kan hjälpa mig att räkna ut vad jag har för olika valmöjligheter med framtida studier osv. Jag ska få ordning på mitt nya rum och en walk in closet, rensa bland alla gamla kläder, sortera allt mellan himmel & jord. Något som jag saknar galet mycket är mina vänner, vi tillbringade så himla mycket tid med varandra, speciellt under sommaren. Och man blir så beroende och fästa vid varanadra, fem månader isär känns som en evighet. Skypade i alla fall lite med dom igår när dom allihopa var samlade och firade nyår, mitt i allt började mina tårar spruta haha, vill bara kunna krama om dom allihopa. Men några av dom kommer hit i april, längtar så att jag spricker. Jag har allid en lista med mål som jag gör i böjan av ett nytt år, har inte vågat kolla på 2013 men har en ganska stark känsla av att det mesta inte är avbockat, och det är ändå inte orealitstiska saker haha. Men ska såklart göra en för 2014 också, men dom är alltid hemliga. Men en sak kan jag säga till mig själv och alla där ute inför 2014, man ångrar bara chansern man inte tog! Med dom orden avslutar jag det är luddiga inlägget.
 

En lten sammanfattning från 2013 i bilder, musiken verkar dock inte vilja funka!


RSS 2.0