Thanksgiving

Happy Thanksgiving! Dags att fira en ny slags högtid för mig, roligt. Vi började morgonen med Turkey Trot i New Braunfels, ett fun run på fem kilometer. Jag var orolig för att jag skulle avlida innan men det gick bra, gick visserligen en hel del haha, men det va inte mitt fel. Jag sprang ihop med stortjejen och hon blev super kissnödig och kunde inte fortsätta springa sa hon och jag ville inte lämna henne, så jag gick med henne, inte mig emot dock haha. Men det var en rolig grej att göra. Nu är kalkonen i ugnen och jag väntar på lunch, en massa gott där nere hehe. Ska försöka ta en liten powernap, var uppe till sent igår och hade dans off, skrattade ihjäl oss, och hoppa i duschen innan maten. I förrgår mötte vi upp några andra och åkte och åt, körde laserdome och bowling, rolig dag, Igår lagade min värdmami & M en massa mat inför idag medans jag passade lilltjejen, sen åkte vi iväg och mötte upp några andra och åt middag och gick till ett vinställe. Ja och sen när vi kom hem hade vi dans off och gick loss. Sjukt rolig kväll med en massa skratt!
Mitt phonecase från Topshop har äntligen kommit, plats för telefonen & kort, glittrar löjligt fint!

Svar på kommentar

Fick en kommentar från Emelie (vet inte om det är min Emelie eller någon annan hehe)
Hejhej!
skulle inte du kunna lägga upp bilder på hur du bor? :)
 

Svar:
Det hade jag gärna gjort men min familj vill inte att jag lägger upp bilder på hur vi bor eller barnen, jag hade kunnat göra roligare inlägg om jag hade fått göra det (men självklart förstår & respekterar jag det). Men jag kan ju alltid föröka beskriva hur vi bor även om det inte är alls lika kul. Jag tror att jag bor ganska unikt för att vara au pair, jag har fått uppfattningen om att de flesta au pairer bor i villaområden eller städer, jag bor mitt ute på vischan och har 20 min till närmsta affär (alltså precis som det är hemma i Sverige där jag bor). Huset ligger cirka två kilometer från vägen, avskiljt utan några grannar, det ligger jätte fint uppe på en kulle. På nedervåningen är det en öppen planlösning mellan kök & vardagsrum, det är ingen ovanvåning där över så det är super högt i tak, På nedervåningen är det tre sovrum, föräldrarnas (+ ett stort badrum och två walk in closets), lillans och lillkillen (+badrum & walk in closet) och så är det tvättstuga också. På den ena övervåningen är de andra två barnens sovrum, ett badrum samt förråd. På min övervåning är det ett tv-rum, kök, mitt sovrum och ett badrum. Det är en till tjej som jobbar här så hon sover i tvrummet och så delar vi badrum, men det funkar bra. Jag älskar hur min värdmamma har inrett, annorlunda mot vad jag är van vid men väldigt fint! I trädgården finns det en lekplats med gungor, klätterställning och rutschbana, två olika linbanor och en studsmatta. Cirka två hundra meter från huset ligger deras gym och en lada. Det finns fyra hästar, tre hundar, katter och en massa råddjur som dom föder upp. Sen har dom en ranch som ligger cirka 35 min från huset, där finns det en massa massa råddjur, en liten stuga som man kan övernatta i och stora härliga ytor att rida på. Och så har dom ett hus i ett område vid en stor flod cirka 30 min från huset. Det huset har nedervåning med bäddsoffa, badrum och litet kök. Övervåningen har två sovrum och två badrum, kök och tvrum, plus en stor balkong. Och på baksidan är det en pool, ett soldäck och så floden som man kan bada i. Och så har dom båtar (vattenskidor, wakeboard & tub), vattenskoter, fyrhjulingar och dirtbikes. Så jag trivs som fisken i vattnet och får aldrig tråkigt. Jag hade nog aldrig stått ut med att bo inne i en stad, i ett hus med en miniträdgård i ett år, jag hade klättrat på väggarna. Man tröttnar på att shoppa, fika och gå omkring på asfalt ganska snabbt, eller jag gör i alla fall!
Hoppas att det svaret gör dig nöjd, även om du hade velat se bilder!

PJparty


Struntade i filmen igår, vred på Spotify (Markoolio kom upp helt random, så skön låt haha!) och organiserade i garderoben som sakta men säkert börjar fyllas. Behöver fortfarande lite mer jeans och toppar dock hehe. 
Idag har jag jobbat hela dagen, kom på den briljanta idén att ordna PJparty uppe hos mig och M på kvällen med alla fyra. Vi spelade Wii, hade dans-off och kollade film, massa skratt & mys! I morgon ska vi åka till ett ställe med laderdome och massa grejer, ska bli kul! Nu har jag försökt att planera lite inför att min bror och hans kompis ska komma fram i mars/april någon gång, lite trixigt men så roligt hihi. 


Catching Fire


Åkte iväg och shoppade några timmar idag igen, dock ensam den här gången. Åkte tillbaka hem och plockade upp stortjejen för att åka och kolla på Catching Fire, den va riktigt bra! Några tårar föll emellanåt till och med, nu längtar jag efter del två. Har ni sett Catching Fire? 
Nu ligger jag och slötittar på Pirates of the Caribbean, i morgon är det ny vecka igen. Kidsen går bara i skolan i morgon så det lär bli fullt upp i veckan, ser fram emot Thanksgiving!

Senaste


Maten igår blev helt okej, potatisen gick hem bäst. Kycklingen blev sådär, såsen blev inte alls som den skulle, trixigt när man inte hittar rätt ingredienser. Men det gick ner i alla fall! Gjorde äppelpaj också, den fick mycket väl godkänt av värdpäronen.
I morses var vi ute och red, bästa starten på dagen! Hästarna var pigga och glada, dom blir lite koko när det blir kallt ute = massa energi. 

Nästan hela dagen har spenderats med min värdmamma och stortjejen, shopping! Fick med mig en del hem, liten tjuvkik på min mysiga tröja med fina axlar, visar i morgon. 
Godnatt! 


När löven faller

Började inte förens ett idag men segade mig upp vid halv åtta för att skypa med Malin, men det funkade inte så får bli en annan dag. Skypade med bästa Ellen, känns inte som att det är ett halvt jordklot emellan oss just när vi pratar men sen känns det lika tomt igen. En känsla av hopplöshet kom på besök men jag nitade den med en springtur och lite gym. Försöker skriva ihop en bucketlist men här svårt att komma på saker jag vill göra, lite efterblivet, men min inspiration återvänder förhoppningsvis snart. 
Nu har jag några minuters rast, har kidsen ensam i kväll för päronen har datenight. Ska försöka göra hasselbackspotatis och kyckling i soyasås, håll tummarna för att det inte blir disaster! I kväll blir det filmmys i alla fall, hoppas på en god middag, annars blir det popcorn hehe. Näe men det ska nog bli ätbart! 
Visst är min Rosa bandet mugg tjusig? Idag kom hösten pang bom förresten, massa blåst, regn och 4 grader, burr! 


Dagens



DAGENS KLÄDER: Jeans och vit tisha, enkelt så enkelt.
DAGENS FRISYR: Utsläppt som vanligt, så trött på mitt hår!
DAGENS SMINK: Lite mascara bara, försöker låta hyn vila, den är inte på bra humör just nu.
DAGENS VILL HA: En kram från Ellen!
DAGENS PLANER: Har vart springa och jobba, nu äre movietime. 
DAGENS JOBBIGA: Träningsverk!
DAGENS ROLIGASTE: Får nog vara lillan, hon får mig att skratta hela tiden.
DAGENS HUMÖR: Glaaaaa som vanligt!
DAGENS SJUKA: Hmm den va klurig, mina problem att gå i trappor på grund av lagom go träningsverk i mina klena ben.
DAGENS LÄNGTAN: Alla hemma hihi.
DAGENS FUNDERING: Den är hemlig! 
DAGENS BEROENDE: Chokladfrosting
DAGENS MUSIK: Lite allt möjligt men Wake me up gick varm i bilen, fina minnen!
DAGENS MÅSTEN: Springa hehe, check
DAGENS ORD: No (trotsiga barn hehe)

Bästa sällskapet



Tog med mig hundarna när jag sprang idag, bästa sällskapet. Fulla av liv och busar omkring, det speedar mig lite. Gick till gymmet sen och körde lite rumpa & ben, vinglade upp till huset på spagettiben sen, gött. 


 

I told you to be patient

 
Några av mina favoriter från weheartit för tillfället, inspiration!
 

Nu ska jag snart stänga ner datorn och försöka somna, tänkte gå upp och rida innan jag börjar i morgon. Blir alltid lika chockad när jag då & då lägger märke till vad det är för datum, redan 18 november. Jag har ingen koll på dagarna här haha, tror att det är vädret som spökar med min hjärna. Mitten av november har i 20 år betytt mörker, grått och oftast regn, nu är det ljust, 20 grader och oftast sol, inte mig emot. Snart bara en månad till jul, wihi, ska bli roligt & intressant att se hur det är att fira jul här. Ska försöka få iväg lite julklappar till er där hemma, ska bara lista ut ett sätt som inte gör det allt för dyrt att frakta!
 

Påfyllning

 
Två superskna tröjor från American Eagle, en mysig kofta från Old Navy, två hoodisar från VS (den gråa med lite text på ryggen och den vita med glittriga vingar på ryggen) och lite nya träningskläder från Champion. Fick med mig ett par träningsbrallor också och lite småplock från VS.
 

run forrest run

Insåg precis att jag ska springa fem kilometer om 1 1/2 vecka, hur ska jag överleva? Idag var första gången jag sprang på ganska många veckor och det va jobbigt haha. Min värdmami har försökt lugna mig med att "The kids can do it so, so can you", och dom är åtta och elva, jag blir inte lugnad för fem öre haha dom kommer ju springa över mig. Småttingarna åker i barnvagnar så får väl kasta ut en av dom och snålåka!

The green lantern

Ligger och tittar på The Green lantern, är väl kanske inte riktigt min typ av film men Ryan & Blake är anledning nog att titta haha.
 
Idag har jag tagit en skön sovmorgon, vart på ranchen i några timmar och sen gasade jag till San Marcos för att shoppa lite, hade bara två timmar på mig men fick med mig lite smått & gott, visar i morgon. I morgon är det ny vecka och nya tag! Thanksgiving närmar sig och vi ska springa något jäkla kalkonmaraton då så jag borde nog börja springa lite så att inte kidsen krossar mig i maratonet haha.

How to lose a guy in 10 days


Slötittat på Hur man blir av med en kille på 10 dagar, lite för pinsam ibland haha! Älskar Kate Hudson och scenerna när dom är hos hans föräldrar, gölligöll. Nu rullar Bridesmaides, så sjukt bra, skrattar lika mycket varje gång. 

Mötet var helt okej idag, den nya tjejen från Tyskland verkar gullig. Och det verkar som att min skolgång här äntligen börjar klarna lite, så redo att börja! För övrigt va det riktigt skönt att få några timmar för sig själv, dunka musik i bilen och ha dansoff (alla som mötte mig måste trott att jag var lite retarded med mitt vevande och headbangande hahaha). I morgon blir det ranchen och förhoppningsvis lite shopping på kvällen :) 

make that

Nu ska jag kasta mig i bilen och hitta till en okänd plats, spännande!
Marc Anthony höll vad han lovade, volym blev det, kommer före & efter bilder.
 
 
 
 

what now

Detta landade i brevlådan igår, dags att se om det gör underverk!
 
Sitter nedsjunken i soffan och njuter av mitt eget sällskap, alla är borta för tillfället. Rätt ovärd dag, jag trodde att jag skulle jobba men har bara vart i mataffären och thats it typ. Så har in princp slösat bort en hel dag haha, tänkte åka och shoppa men får se om jag hinner med det i morgon istället. Min bank verka ha låst mitt kort av någon anledning och det går inte ringa deras jäkla kundtjänst så jag är ju rätt körd ändå. Nu ska jag ha lite Jenny-tid och göra mig iordning i lugn och ro inför mötet i kväll, hörs sen!

Boots

Hittade dom här i kväll lite snabbt & spontant, enkla boots men med en guldig liten dragkedja i bak som ger det där lilla extra. Så nu kan jag byta ut mina Converse som har tjänat mig troget i två år, hade vart så grymt om dom kunde berätta om allt dom har vart med om.
 
Min gulliga värdmamma bjöd mig & M på predikyr idag, hon glömde dock att tipsa om vart vi skulle gå haha. Så vi gick till ett ställe som vi inte lär gå tll igen, dom små tanterna såg så sjukt sura ut och sa in princip inte ett ord utan pekade bara på våra fötter & tår. Sen pratade dom på sitt språk och började skratta som bara den medans dom tittade på våra fötter, haha wtf. Men fötterna blev mjuka & sköna och naglarna lyser rosa, men nästa gång blir det ett annat ställe haha!
 
Till nått helt annat, har ni hört What the fox say? Jag höll på att dö av skratt idag när jag för första gången lyssnade prdentligt på texten! Om ni inte har lyssnat på den så gör det!!!
 

monsters

Mina tre nya sköööööna!
Hej NYX, hejdå IsaDora
 
Ligger i sängen och har lite rast, sparar några timmar till helgen. Ska ha tjejerna några timmar i helgen, grabbarna ska jaga duvor och min värdmami ska iväg på någon välgörenhetsgrej. Superfin höstdag idag så har vart ute med småttingarna i några timmar men nu har båda två naptime. Hoppas på att hinna rida senare, för nej jag gick inte upp tidigare idag utan råkade sova till halv tio haha, fail

 

Klick klick

Klickade precis hem denna, börjar bli lite kyligare här vissa dagar så en tunn jacka behövs. Gillar kragen, midjan, eller ja hela jackan haha, plus att den har en mysig luva. Hoppas bara på att den passar!
Har vart iväg en snabbis nu i kväll för att shoppa lite nödvändiga saker, hittade en tröja jag gillade så köpte den i tre olika färger haha. Har sjukt svårt att hitta något som jag gillar så bäst att passa på! En mysig hoodie, lite smink (köpte äntligen en ny eyeliner, har haft min gamla i tre fyra år men nu börjar den ge upp haha) och lite andra småsaker fick följa med också. Ska rulla iväg till San Marcos någon dag när jag har tid!
 
I morgon börjar jag inte förens 10.30 så tänkte hinna med att rida en eller två hästar innan och träna lite. Mina jeans kändes tightare idag, shame on me haha. Annars då? The Monster med Rihanna och Eminen går på repeat!
 

Marc Anthony

 

Klickade precis hem dessa två efter att ha settinlägget hos Linda, vilken volymprodukt!! Hoppas att de funkar lika bra på mitt hår. Betalade 8 dollar per produkt, liiiiiiite prisskillnad mot att köpa dom på Eleven haha. Ska visa er före & efter bilder sen om dom nu funkar!
 
 
 

Tre månader

Idag var det tre månader sedan jag flög från Sverige, har redan gjort 1/4 av mitt år, fattar inte vart tiden har tagit vägen. Jag saknar min familj, mina vänner och mina djur men jag saknar inte Sverige och hemma. Jag trivs bättre med det här klimatet, längre och varmare sommar, våren & hösten här är som en bra sommardag i Sverige. Och jag har kommit på hur dyrt allt faktiskt är i Sverige haha! Jag är så glad över att jag bestämde mig för att åka, vet att både min familj och några av mina vänner nog trodde att jag aldrig skulle komma iväg, men här sitter jag på andra sidan jordklotet. Det är konstigt att tänka på; att jag aldrig hade fått lära känna den här familjen, inte ens vetat att de existerade om det inte vore för att vi hittade varandra genom Cultural Care (som förövrigt är en kass agentur har det visat sig!). Och jag är så glad & tacksam för att vi hittade varandra, jag och min lilla extrafamilj. Och jag vet redan nu hur sjukt jobbigt det kommer bli att lämna dom när den dagen kommer. Eller nej förresten, kan nog aldrig ens föreställa mig hur jobbigt det kommer bli. Men det är bara att njuta och ta tillvara på varje dag, vem vet om jag stannar i två år istället, eller hittar lööööööve of my life och blir kvar för evigt. Näe nu skämtade jag, fast två år är inte helt uteslutet, inte heller att jag blir nerkärad i en cowboysare. Men en sak är säker, jag kommer hem om nio eller tio månader, tiden får utvisa om det blir för att flytta hem eller om det blir för att förlänga visumet!
 
De två som det är allra jobbigast att vara ifrån, min fina underbara gammelfarmor  och min fina underbara allra bästaste vän Ellen. Och nej, det är inte ens någon idé att försöka förklara vad dom betyder för mig.
 
 
 

Sea world

 
Det har vart fullt upp i helgen, har vart ledig men har hängt med familjen hela helgen ändå. I fredags eftermiddag åkte vi ut till ranchen, jag gjorde iordning Chilly, tog Sandy som handhäst och var ute och red ensam i nästan två timmar. Det va nog nästan en månad sedan jag red senast så detta var väldigt välbehövligt! Hästarna va glada & pigga, luften va frisk & skön och jag njöt till hundra procent. Alla var trötta efter en upptagen vecka så det blev tidigt i säng.
Jag var ute och red med 11åringen på lördag förmiddag och sen åkte vi tillbaka hemåt. Powernap, dusch & fix och sen åkte jag med till Wurstfest i New Braunfels. Det va roligt men det är ju inte riktigt samma sak att knalla runt på ölfest med ett gäng ungar och känna sig som 17 igen eftersom man inte får köpa öl, som det hade var att vara där med mina saknade svenska vänner.
På söndagen åkte vi till Sea World i San Antonio, har aldrig vart på något liknande förut så det var roligt. Såg på olika shower, helt sjukt vad dom kan lära fiskarna, åkte bergochdalbanor, kollade på pingviner och sånt.
Så en rolig helg men känner att jag snart behöver ha en heldag för mig sjäv, det var nog säkert en månad sen haha. Men på lördag är jag nog ledig så ska åka iväg och shoppa (garderoben är fortfarande skrämmande tom) och sen på kvällen har jag au pair möte igen. Så sjukt ovärda möten, vi ses på en restaurang, kallpratar lite och sen är det över haha. Men nu ska det komma en ny tjej från Tyskland så hoppas att hon & jag har lite gemensamt!

Bästa stället


Ligger och tittar på Step Up och njuter av ögongodiset Channing. Dagen har vart rolig och i morgon blir det Sea World!  

Myskväll


Igår va vi på ranchen en snabbis för att kolla läget, valparna är ju för söta! När alla barn hade lagt sig sen så hade jag och min värdmami myskväll med vin, ost & kex och en massa prat. Vi pratade om allt mellan himmel och jord typ, så himla välbehövligt och skönt. Hon är verkligen grym på alla sätt och vis! En riktigt bra kväll, gjorde dock att jag saknar min gulliga mamma lite extra haha. 
Nu ligger jag i sängen och har lite rast, funderar på en powernap, blev inte så mycket sömn i natt. I morgon börjar helgen som verkar bli rolig precis som alla andra helger haha. I morgon ska vi åka till ranchen och övernatta, förhoppningsvis rida. På lördag ska jag & M åka och shoppa, på kvällen ska vi förhoppningsvis åka iväg till grannstaden för det är någon slags festlighet där. På söndag ska vi åka till San Antonio för barnen har fotografering med tomten, och sen blir det troligtvis Sea World!

rise

Har precis kikat på Pitch Perfect för andra dagen i rad, älskar Fat Amy haha! Helgen då;
Fredag: Kom iväg sent så va inte ute på ranchen förens vid fyra, folk rullade in och ställde upp sina husbilar, jag passade mest barnen, kvällsmat framför elden, lerduveskytte och sen åkte jag hem. Fanns inte plats i stugan den här natten för mig, M och lillan så vi åkte hem och sov i huset. Kikade på Scary Movie 2 när vi kom hem men båda två däckade i soffan ganska snabbt.
Lördag: Åkte så att vi var tillbaka vid tiotiden, käkade frukost, massa lek med barnen, jag åkte med grabbarna och fiskade, rangertur med galna barn, kvällsmat framför elden på vildsvin som dom hade skjutit tidigare på dagen. Papporna åkte ut och gömde sig i skogen och vi tog barnen på spöktur med rangern, dom höll på att skrika ihjäl sig av skräck när papporna hoppade fram vrålandes ur mörkret haha. Sen satt vi framför elden och bara hade det gött, barnen hade dansoff, det hoppades hopprep och alla va nöjda och belåtna. Jag är så kär i lilltjejen, hon kommer fram till mig, vill upp i knät, ger mig en kram, lutar huvudet mot mig och halvsover. Jag hade en av valparna i knät, då kommer hon och kryper upp och kramar valpen och myser = jag dör sötdöden. Så matar hon mig med sin marschmallows, varannan tugga till henne och varannan till mig. Låter säkert knäppt men är svårt att förklara i ord hur himla underbar hon är, hjärtat blir alltid varmt och leendet spricker upp varje gång, underbara unge. Att sitta så, framför en eld med massa härliga människor är så himla hög livskvalitet, blir glad bara jag tänker på det. Samtidigt känns det sjukt konstigt när dom pratar om hur dom ska göra nästa år när det är dags för camp igen, och jag troligtvis inte kommer vara här då. Vet inte hur jag ska kunna åka härifrån haha! Hade det inte vart för Sensation så hade jag nog stannat i två år men det blir lite klurigt med henne. I alla fall, sen sköt dom lerduvor igen och jag fick skjuta haha! D visade mig hur geväret funkade och sen så, träffade såklart inte men det va en sån jäkla adrenalinkick, blev helt skakis haha. Sen va det dags att ta med sig övertrötta barn och natta dom!
Söndag: Fick en timma extra sömn i natt, gött. Firade lillen idag med tårta, goodiebags och pinjata. Sen började alla packa ihop sig och vi åkte hemåt på eftermiddagen. Jag och M drog på bio, Bad Grandpa, haha helt klart sevärd. Tvätta bilen, köpa filmer och skjutsa hem M. Åkte hem och kikade på Love and other drugs, så himla bra, och däckade tidigt.
En rolig helg med massa härliga människor i underbar omgivning, vissa saker kunde ju gått lite bättre kanske (Jenny i ett nötskal) men överlag så va det super. Har massa gulliga bilder och det suger så hårt att jag inte kan visa er dom.
 

Collide

Har precis läst ikapp en hög med bloggar och nu ramlar ögonlocken snart ner. Vi ställde om klockan i söndags (ja igår, känns som att det va längre sen haha) så har inte riktigt ställt om mig än. Har i alla fall haft en bra helg, födelsedagscamp på ranchen med massa härliga människor och jätte fint väder. Tusen olika tankar och känslor att brottas med, mestadels bra saker. Kan ännu en gång säga hur glad jag är över min värdfamilj, så underbara! 



Evil nanny


Mina värdpäron kom på den briljanta iden att jag skulle vara en evil nanny när vi gick på halloweenparty i kväll. Fick massa komplimanger för utklädnaden haha, några trodde att jag bar runt på en riktig baby! En rolig kväll som blev bättre än väntat, i morgon börjar helgens camp på ranchen, wiho 

RSS 2.0