Londonguide

Tänkte slänga ihop en liten Londonguide då jag har fått lite frågor det senaste, undrar ni något så fråga på! Jag sammanfattar hur vi har rest, bott och shoppat billigt.
FLYG
Vi har flygit med Ryanair från Säve utanför Göteborg till Stansted i London. En enkelbiljett kostar från 180 kr beroende på vilken dag man väljer att flyga. Sammanlagt landade det på cirka 540 kr per person när vi flög nu för några veckor sen. Då är det tur & retur biljett, adiministrativaavgifter som tillkommer när man bokar, två 15 kg väskor + två reseförsäkringar delat på fyra personer. Man får ha 10 kg i sitt handbagage, vad jag har förstått så är inte Ryanair så noga med att väga handbagagen men däremot är de väldigt noga med att de håller måtten. När vi åkte nu sist så delade vi fyra personer på två stycken 15 kg väskor och det var precis att det räckte till. Väskorna vägde lite över 16 kg vardera så vi fick packa om lite men det gick. Ryanair är väldigt billiga att flyga med men tar ut ganska höga avgifter om man har övervikt med mera. Lägg inte till några väskor när ni bokar biljetterna utan gör det i efterhand, annars kan man bara välja att checka in en väska på både dit- och hemvägen. När ni har bokat biljetter går ni in på Hantera min bokning, där går det att lägga till en väska för bara hemvägen. När vi åkte så kostade en 15 kg väska 210 kr. Vi använde två stora Ullaredspåsar/väskor i plast till 15 kg väskor, allt för att de skulle väga så lite som möjligt så att man kunde shoppa så mycket som möjligt. Packa lätt när ni åker, lite underkläder, tandborste & tandkräm och lite smink. Ombyten köper man där!
FRÅN STANSTED TILL HOTELLET
Vi har bott på tre olika hotell men alla har legat på Sussex Garden, då tar det cirka tio minuter att gå både till Oxford Street och Hyde Park, fem minuter till tunnelbanan. Först bodde vi på Athena hotell, andra gången på Seymour hotell och nu sist på Astoria hotell. Det är inga lyxhotell men eftersom man bara är där och sover så har vi inte prioriterat boendet utan valt billiga. På samtliga ställen har det ingått frukost som har vart bra, man har stått sig till lunch. Astoria hotell som vi bodde på nu var billigast, cirka 270 kr per natt inklusive frukost. Trångt rum, lätt översväming i duschen men det var det lätt värt att stå ut med för de pengarna. Om ni nu ska bo på Sussex Garden så åker ni buss till Victoria Station, det tar cirka två timmar och kostar cirka 160 kr tur & retur om man åker med Terravision som vi har gjort. När ni kommer till Victoria Station kan ni antingen välja att ta tunnelbana till Paddington Station, då tar det cirka fem minuter att gå till hotellet därifrån sen. Eller så åker ni taxi direkt till hotellet, när vi var fyra som delade på det så blev det samma pris att åka taxi som om vi tog tunnelbanan. Taxi är ju dessutom roligare så att man får se lite av staden.
SHOPPINGEN
Pundet låg på cirka 10 kr när vi var där vilket är lågt! Den affären vi spenderade mest tid och pengar i var Primark, super billigt och stort sortiment. Det finns ett vid början av Oxford Street mot Hyde Park och ett längre ner på Oxford Street vid Tottenham, det vid Tottenham är nästan dubbelt så stort som det första. Dit kan man promenera eller ta tunnelbanan. Nackdelen med att börja med Primark är att man blir lite snål sen haha. Sen har vi ju Victoria´s Secret som man inte får missa när man är i London! Tre våningar med underkläder, kläder och dofter och en våning med massa fina fotografin på modellerna och lyxiga toaletter. VS ligger på New Bond Street som är en tvärgata till Oxford Street, knallar man neråt på Oxford Street så kommer New Bond Street på höger sida sen. New Look är en annan affär som har mycket fint till hyfsade priser, en hel del fina skor. Den finns på flera ställen längst med Oxford Street, den är lätt att känna igen ganska i början av OS då den har en silver trappa upp. Forever21 har också massa fint till bra priser, det ligger på vänster sida på OS en bit ner. Hollister hade också en massa fint i fyra våningar, det låg på Regent Street som också är en tvärgata till OS, även den på höger sidan. På Regent Street hittar man lite mer exklusiva affärer om man är ute efter det. Boots är en kombinerad skönhetsaffär/apotek, de sälher smink och hårvård från de flesta vanliga märkena. Jag köpte exempelvis en foundation från Max Faxtor som va cirka 30 kr billigare än i Sverige, och tre Aussie produkter för 100 kr. Affären finns lite här och var! Sen finns det en hel del bra sportbutiker med billiga märkesskor & märkesskläder utmed OS. När jag och Ellen var där förra våren besökte vi Camden Market men vi var där tidigt på dan så det var många stånd som inte hade packat upp + att det var svårt att pruta så tidigt på dagen. Men har hört anadra säga att det är riktigt bra där!
SEVÄRDHETER
När vi har vart i London så har vårat enda syfte vart att shoppa så vi har inte åkt runt och kikat på något. Vet dock många som tycker att Madame Tussauds är värt att besöka. Sen finns de ju diverse guidebusser man kan åka med om man känner för det. Många rekomenderar att man ska gå på musikal också när man är där! Vet inte om man kan kalla Hyde Park för en sevärdhet men ni måste gå till den parken, den är superfin. Underbart område med folk som springer, går, rastar hundar, rider, simmar och så vidare, super mysigt.
MAT & UTESTÄLLEN
Vårat huvudmål med London har som sagt vart shopping så vi har inte lagt några större summor på att gå ut och äta. Frukost på hotellet, lätt lunch på stan och till kvällsmat har vi gått in på mataffären Waitroose och köpt med oss lite sallader, färsk frukost, yougurt och godis. När vi var där sist så var det första gången vi var ute på kvällen, det kom fram en promoter till oss som bjöd in oss till en nattblubb som heter Movida när vi satt och lunchade. Gratis inträde, gratis drinkar hela kvällen och ett eget bord, var dock noga med att googla stället om ni blir bjuda till något för att se vad det är för något. Och sen är det väl egentligen inte jätte smart att dricka gartisdrinkar, man vet aldrig vad dom lägger i där. Har för mig att det ska finnas en del uteställen på gatan Lanchester, men googla lite och se vad ni får fram om ni är sugna på att gå ut. Och lägg pengar på taxi, man bör inte gå nattetid i London när man är några svenska tjejer som åker, var rädda om er!!!
 
Jag har fått förfrågning om hur mycket pengar man gör åt men det är jätte svårt att svara på, beror ju helt på vart man väljer att bo och vart man shoppar & hur mycket. Nu på vår senaste resa gjorde jag av med cirka 6000 kr men då är det hotell, mat, transfer och all shopping. Man får väldigt mycket för pengarna! Har ni några frågor så fråga på!
 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Jättebra guide! Primark är helt sjukt ;)

Svar: Tack! Haha ja verkligen :D
jjennnyys.blogg.se

2013-05-08 @ 19:15:46
URL: http://alotlikeme.blogg.se
Postat av: Marysia

Verkligen! När blir det London nästa gång då? :D *bling bling*

Svar: Åker troligtvis till USA i juli/augusti någon gång så har ingen ny Londonresa planerad ;)
jjennnyys.blogg.se

2013-05-09 @ 12:47:15
URL: http://marysias.blogg.se
Postat av: SOFIA ღ

Åh, älskar London!! :D

2013-05-15 @ 20:39:36
URL: http://sofiasticated.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0